Společnost BOHEMIA LINEN s.r.o. byla založena v roce 1990. Sídlo společnosti je od jejího vzniku ve Dvoře Králové nad Labem, kde jsou umístěny výrobní, skladovací i administrativní prostory.

Společnost BOHEMIA LINEN s.r.o. se od svého vzniku zabývá výrobou přírodních těsnění pro vodoinstalatéry, topenáře a plynaře. Své postavení na trhu odvozuje od dlouhodobých dodavatelských kontaktů v rámci celé Evropy.

V roce 1995 začala naše společnost obchodovat na trhu surovin a výrobních zařízení pro pivovary.

V roce 1998 došlo k zakoupení stroje na výrobu lan, na kterém vyrábíme speciální těsnicí lana pro potřeby zakládání staveb, utěsnění dřevostaveb, roubených chalup, kanalizace, pro těsnění dilatačních spár a také pro dekorační účely. Pro výrobu těsnicích lan používáme výhradně kvalitní přírodní materiály, především len a konopí.

Zejména pro použití při stavbách a opravách roubenek jsme zaznamenali v posledních letech značný rozvoj a zvýšený zájem o naše těsnicí lana. Tako kombinace materiálů a výrobní postupy mají za cíl následovat poslední trendy nejen ve stavitelství, které směřují právě k znovuobnovení osvědčených technologických postupů, jež mají za cíl vytvořit především zdravé a pohodové bydlení.

Od založení společnosti si klademe za cíl vyrábět výrobky výhradně za použití vysoce kvalitních přírodních materiálů.